tratamente veterinare

Tratamente Veterinare

❶ Proceduri clinice de rutina: injectii s.c., i.m., i.v., tratamente perfuzabile, toaleta auriculara, vidare glande perianale,pedichiura, etc.

❷ Proceduri clinice speciale: punctii ecoghidate, urohidropulsii, sondaje vezicale, punctii aspirative din maduva hematogena etc.

Fie ca este vorba de proceduri clinice simple (injectii, toaleta auriculara, vidare glande perianale) sau de proceduri complexe (punctii ecoghidate, urohidropulsii), tratamentele reprezinta o parte importanta in rezolvarea unei probleme medicale.

Este absolut necesar ca intotdeauna, aceste proceduri sa fie efectuate cu un inalt profesionalism. Astfel, orice manopera efectuata trebuie sa aiba in vedere o contentie adecvata animalului, respectarea regulilor de asepsie, cunoasterea foarte buna a tehnicilor manoperelor respective, cunoasterea foarte buna a dozelor medicamentelor folosite si a caii de administrare a acestora.

Tratamentul specific al diferitelor afectiuni va fi efectuat numai dupa o examinare clinica amanuntita si efectuarea de investigatii paraclinice. Astfel, in clinica noastra puteti beneficia de o serie de investigatii paraclinice (analize de laborator, ecografii) care sa permita stabilirea unui diagnostic cat mai precis si aplicarea unui tratament adecvat.