Nutrienti necesari pentru anotimpul rece

Lunile de iarna, cu temperaturi scazute, zapada, vant puternic si trotuare inghetate, sunt greu de suportat de catre animalele batrane, sau de acelea cu probleme articulare. Exista anumite rase de caini si pisici cu predispozitie spre afectiuni ale oaselor si cartilajelor. Rasele de caini de talie mare, precum Newfoundland, Labrador, Golden Retriever, St. Bernard, Rottweiler, etc, sunt mult mai susceptibile la probleme articulare decat rasele de talie medie, mica, sau toy. In ceea ce priveste pisicile, rasele predispuse la boli de oase sunt: Scottish Fold, Maine Coon, Devon Rex, Abyssinian.

Glucozamina este unul dintre cele mai recomandate suplimente alimentare pentru caini, deoarece s-a demonstrat ca da rezultate in boli articulare, precum osteoartrita si displazia de sold. Glucozamina ajuta la mentinerea sanatatii cartilajelor.

Condroitina, la fel ca si glucozamina, si-a deovedit eficacitatea in probleme de mobilitate si articulare. Multi veterinari incurajeaza stapanii care au caini seniori ( +7 ani) sa includa constant in dieta lor glucozamina si condroitina.

Sa nu uitam ca iarna sistemul imunitar scade. De asemenea, pot aparea oscilatii de greutate in cazul animalelor obisnuite cu un program activ in perioada verii. Pisicile care locuiesc in interior, precum si cainii care au o constitutie solida (bulldogii, in general, si cainii de talie mica), sunt predispusi la obezitate.

Uleiul de masline rezolva atat problema dietei, cat si eventualele scaderi ale imunitatii datorate frigului. Bogat in antioxidanti, acest supliment natural creste nivelul de energie al animalului, il protejeaza de imbolnavire si ajuta la mentinerea stralucirii blanii.

Vremea rece aduce cu ea si o predispozitie la infectii urinare.

Pentru acestea, otetul din cidru de mere face mai mult decat minuni, combatand starea melancolica a animalului datorata expunerii mai rare la aer curat, fortificand sistemul digestiv si curatand tractul urinar. Unii medici recomanda amestecarea lui in apa, altii in mancare. Consulta-te cu medicul veterinar si afla care este cea mai buna solutie pentru cainele sau pisica ta.

! Atentie ! Desi aceste suplimente sunt recomandate pentru conditiile mentionate mai sus, acestea sunt informatii cu caracter general. Inainte de a le oferi animalului de companie, intreaba medical veterinar despre modul lor de administrare.