Despre urgentele veterinare

urgente veterinare

Animalele de companie nu ne pot spune când îi doare ceva și nu ne pot explica ce anume nu e bine. Ele ne transmit însă diverse semnale prin comportamentul lor, unele putând fi observate ușor, altele au nevoie de un pic de atenție din partea stăpânilor. Există câteva situații în care problema patrupedului e o urgență și e necesar să chemi ambulanța veterinară pentru a-i asigura cele mai bune șanse de supraviețuire.

În primul rând, când observi că patrupedul tău are dificultăți de respirație, că tușește și elimină secreții sau că gingiile i-au căpătat o culoare albăstruie, roșie sau gri te afli cu siguranță în situația unei urgențe veterinare. La fel, dacă apar vărsături repetate sau diaree, mai ales cu sânge, e semn că animalul de companie trebuie dus de urgență la veterinar .

clinica veterinaraDacă observi că patrupedul a ingerat un obiect străin te poți afla din nou în fața unei urgențe. E o problemă mai comună la câini cărora le place să „guste” din aproape orice. De multe ori obiectul este eliminat fără probleme. Alteori însă poate să ducă la obstrucție intestinală. Dacă observi că patrupedul a înghițit un obiect străin și mai ales dacă la ceva timp după aceea apar vărsături, pierderea poftei de mâncare și lipsă de energie, prezintă-te de urgență la un veterinar. Pierderea poftei de mâncare în general un simptom îngrijorător la animale, mai ales atunci când apare brusc. Dacă pe lângă asta animăluțul refuză și să bea lichide, e clar un semnal de alarmă.

Simptome mai puțin evidente, dar care pot semnala afecțiuni grave, sunt schimbările de comportament. Astfel, dacă observi că patrupedul tău pare trist, poate chiar plânge și nu mai e la fel de jucăuș ca înainte, s-ar putea să fie un semn că nu se simte bine, că ceva îl doare foarte tare. La fel, dacă dintr-o dată devine extrem de agitat, latră fără motiv și nu lasă pe nimeni să îl atingă, e un indiciu că ceva nu e în regulă și trebuie mers cât mai repede la veterinar.

Echipa Crystal Vet din Sos. Iancului este formata din 4 medici absolventi ai Facultatii de Medicina Veterinara si doi asistenti veterinari, actualmente studenti ai Facultatii de Medicina Veterinara. Impreuna formeaza un grup imbatabil atunci cand vine vorba despre dermatologie, medicina interna, stomatologie sau terapia de urgenta.

Adepți ai ideii că dragostea și afecțiunea fată de animale nu are program de lucru, la clinca veterinară CRYSTAL-VET puteți apela la orice oră din zi sau noapte, 7 zile pe săptămână.