5 greseli facute de proprietarii de pisici

Greselile Facute de Proprietarii de Pisici

Care sunt cele mai frecvente greseli pe care proprietarii de pisici le fac? Am intervievat cativa medici veterinari pentru a discuta acest subiect si am reusit sa concepem o lista cu cele mai comune 5 erori.

In materialul de fata vom prezenta cinci greseli pe care proprietarii de pisici le fac in mod curent:

1. Nu le efectueaza pisicilor lor examinarile clinice anuale. Examinarile anuale sunt importante si pot descoperi anumite probleme de sanatate de timpuriu, cand multe dintre ele sunt mult mai usor de tratat.

2. Nu se ingrijesc sa-si microcipeze sau sa le puna la gat pisicilor lor un colier cu datele de identificare. Multe dintre pisici nu sunt microcipate si nici nu au adresiere la gat. Proprietarii de caini par a fi mai preocupati in a-si identifica companionii. Chiar si pisicile de interior pot iesi uneori afara. Aceste momente le fac pe pisicile de interior cele mai vulnerabile. O adresiera sau un microcip sunt cea mai buna modalitate ca o pisica pierduta sa se intoarca la voi acasa. Fara utilizarea unei modalitati de identificare, multe dintre pisicile pierdute nu se mai intorc niciodata la companionii lor umani.

3. Administrarea unei hrane sarace din punct de vedere cantitativ si/sau calitativ. O hrana de buna calitate este importanta pentru pisici. Hrana incompleta poate fi o problema. Pisicile au nevoie de o dieta echilibrata, de foarte buna calitate, care este special conceputa pentru a intruni toate nevoile lor, functie de varsta si de necesitatile fiziologice (gestatie, lactatie, perioada de crestere, diferite afectiuni, ec.) ale fiecarei feline in parte.

4. Multi dintre proprietarii de pisici nu dau atentie plantelor, toxinelor si medicamentelor pe care le tin in interiorul caminului si cu care pisicile lor ar putea intra in contact.

5. In cele din urma, unii proprietari de pisici nu-si monitorizeaza pisicile. Este foarte important sa va monitorizati pisica in fiecare zi. Pisicile sunt atat de iscusite in a-si ascunde starile de boala, astfel incat la momentul in care acestea sunt sesizate, ele pot fi destul de avansate. Din acest motiv, este foarte important sa va uitati dupa orice semn timpuriu de boala. Monitorizati urinarile, defecarile, atitudinea si apetitul pisicii voastre, in fiecare zi. Nu-i puneti doar „bobitele” in bol la discretie, astfel incat sa nu puteti fi siguri, daca ea a mancat sau nu, ci oferiti-i si o cantitate redusa de conserva, de doua ori pe zi, pentru a va asigura ca ea are pofta de mancare.

Orice ati face, asigurati-va ca pisica voastra este in siguranta. Asigurati-va ca ea este dotata cel putin cu un colier cu adresiera, daca nu vreti sa o microcipati. De asemenea, hraniti-o cu o mancarica de buna calitate, verificati-o daca are un apetit corespunzator si asigurati-va ca resedinta voastra este un loc sigur pentru pisica voastra. Daca reusiti sa indepliniti toate aceste „conditii”, aveti toate sansele sa va bucurati de companioana voastra pentru o perioada mult mai lunga de timp. 

4 Comentarii

  1. Eu știam că da, poți microcipa pisica, dar, spre deosebire de căței, nu există în Ro o bază de date cu pisici și proprietarii lor… Cu alte cuvinte, cip-ul ar fi cam inutil în caz de identificare a unei pisici. E util dacă vrei să o scoți din țară, că trebuie musai să-l ai. E o informație eronată, a apărut ceva nou? Ar fi util de aflat 🙂

    Pisicile mele nu ies oricum afară deloc, dar ezit să le pun zgardă pentru că mi-e teamă să nu se agațe pe undeva cât eu nu sunt acasă.

    • Asta am aflat și eu. Nu m-a informat nimeni că acel microcip implantat nu conține nici o informație care va fi util in caz de pierdere al animalului.si de ce nu se face o bază de date și pentru pisici?

  2. Corect!!!!!! Nu exista nicio baza de date din nefericire!! Nici zgarda nu i o solutie!!!! Multe pisici s au spanzurat in casa si afara!!! Fff mare atentie!!! nU ESTE DE GLUMIT!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.